Duurzame wol uit Nederland met liefde voor de natuur
0
Winkelwagen
€ 0,00
spinwol

Tijdens het scheren van onze schapen (en soms ook geiten) houden we hele mooie spinvachten of bijzondere vachten apart. Deze vachten wassen we en een gedeelte hiervan wordt gekaard. Zo komt onze spinwol tot stand! Deze spinwol bieden we hier te koop aan.

Verder vragen we de spinnerijen om een gedeelte van de wol niet te spinnen, maar te verwerken tot lontwol. We hebben mohair van onze Angorageiten en Alpacawol van de Alpaca's uit Haaften.

Op verzoek kunnen we ook mengsels maken met Zeewier of met Tussahzijde. Voor een paar wanten heb je ongeveer 100 gram nodig, dames trui 400-600 gram en voor een herentrui 600-900 gram. Ligt ook een beetje aan hoe dik je spint.Over schapen en wol

Het bedrijf Uilenstad Wol&Schapen heeft een kudde shetlandschapen, die verzorgd worden door Saskia Duives-Cahuzak. De shetlandwol wordt gesponnen bij Sauerlandwollen in Hallenberg Duitsland. Het is één van de garens die uitgebracht worden onder het merk Woolsofholland Originals.

De Alpacawol komt van het bedrijf Alpaca’s of the Low Lands.

De Kempenwol wordt verzameld bij de kuddes in de Brabantse natuur en uit duinen van Noord-Holland.

De garens en de patronen kun je vinden op in onze webshop.

Het bedrijf is gevestigd aan De Omloop 10, 5254TJ in Haarsteeg. Hier is ook een boerderijwinkel, waarin je alle garens kunt zien en voelen. Hier geven we ook cursussen en workshops.

Af en toe verschijnt er een nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor aanmelden via het kader onder op de pagina van de webshop

De Breisterren breien en haken sjaals, wanten, mutsen en handschoenen. Je kunt hun producten vinden via de website van de Breisterren

Het bedrijf wordt ondersteund door een grote groep helpers en vrijwilligers. Vind je het leuk om te werken met schapen, wol of verfplanten: bel ons om een afspraak te maken. Dan kijken we wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Contact

Wil je graat iets kwijt over onze wol, of heb je gewoon een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via info@woolsofhollandwinkel.com

Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies