Duurzame wol uit Nederland met liefde voor de natuur
0
Winkelwagen
€ 0,00
Garens / Sokkenwol

Onze sokkenwol is gesponnen van Kempen wol en zeewier. De gangbare sokkenwol bevat polyamide om de sokkenwol sterk te maken. Onze sokkenwol bevat plantaardige polyamide gemaakt uit zeewier. Hierdoor zit er dus geen aardolie in onze sokkenwol en is het een duurzaam product. Onze sokkenwol bevat geen elastine. Dat is om het mogelijk te maken om de wol te recyclen, Op elastine lopen de machines vast, die de vezels van de wol scheiden om er weer opnieuw garen van te maken.
Je hebt 2x 50 gram nodig voor een paar sokken tot maat 43. Wil je grotere sokken breien: zoek dan een restje sokkenwol op en brie daarmee de tenen en/of de hiel.
Wil je echt sterke sokken breien: brei dan in de hiel en de teen naaigaren mee.


Over schapen en wol

Het bedrijf Uilenstad Wol&Schapen heeft een kudde shetlandschapen, die verzorgd worden door Saskia Duives-Cahuzak. De shetlandwol wordt gesponnen bij Sauerlandwollen in Hallenberg Duitsland. Het is één van de garens die uitgebracht worden onder het merk Woolsofholland Originals.

De Alpacawol komt van het bedrijf Alpaca’s of the Low Lands.

De Kempenwol wordt verzameld bij de kuddes in de Brabantse natuur en uit duinen van Noord-Holland.

De garens en de patronen kun je vinden op in onze webshop.

Het bedrijf is gevestigd aan De Omloop 10, 5254TJ in Haarsteeg. Hier is ook een boerderijwinkel, waarin je alle garens kunt zien en voelen. Hier geven we ook cursussen en workshops.

Af en toe verschijnt er een nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor aanmelden via het kader onder op de pagina van de webshop

De Breisterren breien en haken sjaals, wanten, mutsen en handschoenen. Je kunt hun producten vinden via de website van de Breisterren

Het bedrijf wordt ondersteund door een grote groep helpers en vrijwilligers. Vind je het leuk om te werken met schapen, wol of verfplanten: bel ons om een afspraak te maken. Dan kijken we wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Contact

Wil je graat iets kwijt over onze wol, of heb je gewoon een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via info@woolsofhollandwinkel.com

Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies