Duurzame wol uit Nederland met liefde voor de natuur
0
Winkelwagen
€ 0,00

Woolsofholland Original produceert duurzame wollen garens van de wol van verschillende schapenrassen uit Nederland. Shetlandwol van eigen kudde uit Haarsteeg, Alpacawol uit Haaften en Kempenwol uit de natuurgebieden van Brabant. Voor het verwerken van de wol zoeken we naar bedrijven op korte afstand in West-Europa met veel vakmanschap. Zo wordt de shetlandwol gesponnen in Duitsland bij Sauerlandwolle. De wol van het Kempisch Heideschaap ging naar Garderner Yarn in UK en de Alpaca wol gaat of naar Sauerlandwolle of naar Tumulus Fiber Mill in België. Wij vinden het belangrijk dat onze wol niet eerst de halve wereld rond reist in een zeecontainer. Wij willen de mensen die onze wol verwerken zelf kennen en eerlijk betalen. 


Over schapen en wol

Het bedrijf Uilenstad Wol&Schapen heeft een kudde shetlandschapen, die verzorgd worden door Saskia Duives-Cahuzak. De shetlandwol wordt gesponnen bij Sauerlandwollen in Hallenberg Duitsland. Het is één van de garens die uitgebracht worden onder het merk Woolsofholland Originals.

De Alpacawol komt van het bedrijf Alpaca’s of the Low Lands.

De Kempenwol wordt verzameld bij de kuddes in de Brabantse natuur en uit duinen van Noord-Holland.

De garens en de patronen kun je vinden op in onze webshop.

Het bedrijf is gevestigd aan De Omloop 10, 5254TJ in Haarsteeg. Hier is ook een boerderijwinkel, waarin je alle garens kunt zien en voelen. Hier geven we ook cursussen en workshops.

Af en toe verschijnt er een nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor aanmelden via het kader onder op de pagina van de webshop

De Breisterren breien en haken sjaals, wanten, mutsen en handschoenen. Je kunt hun producten vinden via de website van de Breisterren

Het bedrijf wordt ondersteund door een grote groep helpers en vrijwilligers. Vind je het leuk om te werken met schapen, wol of verfplanten: bel ons om een afspraak te maken. Dan kijken we wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Contact

Wil je graat iets kwijt over onze wol, of heb je gewoon een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via info@woolsofhollandwinkel.com

Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.