Duurzame wol uit Nederland met liefde voor de natuur
0
Winkelwagen
€ 0,00

Geschoren

Foto
Afgelopen weekend hebben we onze Angorageiten geschoren. Dat is een hele klus en gelukkig komt hiervoor een zeer ervaren schaapscheerder. Hij is er altijd wel even zoet mee en de geiten werken niet altijd goed mee. Het resultaat was 5 kg mohair. We hebben nog meer mohair liggen. Maar het moeilijkste zal zijn om hiervoor een goede spinnerij te vinden. De vorige partij mohair is naar UK gegaan naar the Natural Fiber Compagny. Die hebben daar onze Mohair Mix van gesponnen. Een combinatie van shetlandwol, mohair en zeewier. Een mooie fijne licht glanzende draad, waar je prachtige sjaals mee kunt maken. Helaas is laten spinnen in UK door de Brexit financieel niet meer mogelijk, dus we moeten op zoek naar een andere spinnerij. 

Over schapen en wol

Het bedrijf Uilenstad Wol&Schapen heeft een kudde shetlandschapen, die verzorgd worden door Saskia Duives-Cahuzak. De shetlandwol wordt gesponnen bij Sauerlandwollen in Hallenberg Duitsland. Het is één van de garens die uitgebracht worden onder het merk Woolsofholland Originals.

De Alpacawol komt van het bedrijf Alpaca’s of the Low Lands.

De Kempenwol wordt verzameld bij de kuddes in de Brabantse natuur en uit duinen van Noord-Holland.

De garens en de patronen kun je vinden op in onze webshop.

Het bedrijf is gevestigd aan De Omloop 10, 5254TJ in Haarsteeg. Hier is ook een boerderijwinkel, waarin je alle garens kunt zien en voelen. Hier geven we ook cursussen en workshops.

Af en toe verschijnt er een nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor aanmelden via het kader onder op de pagina van de webshop

De Breisterren breien en haken sjaals, wanten, mutsen en handschoenen. Je kunt hun producten vinden via de website van de Breisterren

Het bedrijf wordt ondersteund door een grote groep helpers en vrijwilligers. Vind je het leuk om te werken met schapen, wol of verfplanten: bel ons om een afspraak te maken. Dan kijken we wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Contact

Wil je graat iets kwijt over onze wol, of heb je gewoon een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via info@woolsofhollandwinkel.com

Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies