Duurzame wol uit Nederland met liefde voor de natuur
0
Winkelwagen
€ 0,00
Garens / Alpacawol

Onze alpacawol is afkomstig uit Haaften van het bedrijf Alpaca's of the Lowlands en een aantal Brabanders met Alpaca's. De wol wordt zorgvuldig uitgezocht, gewassen en gesponnen bij Tumulus Fiber Mill in Belgïe. Alleen de witte Alpacagarens worden handmatig geverfd met voedingsverf (Wilton Colours).
De handgeverfde garens zijn alleen te koop in de winkel of op evenementen.
De alpaca garens worden meest per vacht gesponnen. De garens zijn daarom ook op koon te koop. Dan weet je zeker dat het garen voor de hele  trui of vest dezelfde dikte en gewicht/m heeft.


Over schapen en wol

Het bedrijf Uilenstad Wol&Schapen heeft een kudde shetlandschapen, die verzorgd worden door Saskia Duives-Cahuzak. De shetlandwol wordt gesponnen bij Sauerlandwollen in Hallenberg Duitsland. Het is één van de garens die uitgebracht worden onder het merk Woolsofholland Originals.

De Alpacawol komt van het bedrijf Alpaca’s of the Low Lands.

De Kempenwol wordt verzameld bij de kuddes in de Brabantse natuur en uit duinen van Noord-Holland.

De garens en de patronen kun je vinden op in onze webshop.

Het bedrijf is gevestigd aan De Omloop 10, 5254TJ in Haarsteeg. Hier is ook een boerderijwinkel, waarin je alle garens kunt zien en voelen. Hier geven we ook cursussen en workshops.

Af en toe verschijnt er een nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor aanmelden via het kader onder op de pagina van de webshop

De Breisterren breien en haken sjaals, wanten, mutsen en handschoenen. Je kunt hun producten vinden via de website van de Breisterren

Het bedrijf wordt ondersteund door een grote groep helpers en vrijwilligers. Vind je het leuk om te werken met schapen, wol of verfplanten: bel ons om een afspraak te maken. Dan kijken we wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Contact

Wil je graat iets kwijt over onze wol, of heb je gewoon een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via info@woolsofhollandwinkel.com

Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.