Duurzame wol uit Nederland met liefde voor de natuur
0
Winkelwagen
€ 0,00


eerlijke babykleding van zorgvuldig geproduceerde wollen garens


Wij besteden alle aandacht aan de productie van onze garens.

De schapen lopen zo veel als mogelijk buiten. Alleen tijdens als ze lammetjes krijgen staan ze binnen. Ze krijgen alleen noodzakelijke medicijnen. Ze lopen op percelen, die niet geschikt zijn voor landbouwproductie. Ze worden geschoren door een schaapscheerder die de schapen liefdevol behandeld en zorgt dat de schapen geen stress ervaren.

Vervolgens zoeken we de wol uit op kleur. De wol wordt gesponnen in West-Europa, zodat de wol zo weinig mogelijk km's maakt en CO2 uitstoot.

Tot slot verven we de garens zelf met plantaardige verfstoffen of voedingsverf.

Het ontwerp van de patronen voor de kleding van My Little Flock Fashion maken we zelf, geïnspireerd op onze garens. De modellen worden gebreid of gehaakt door De Breisterren in Eindhoven, een project ter voorkoming van eenzaamheid onder senioren. Je kunt de kleertjes ook zelf maken. Kijk hiervoor onder patronen en/of wolpakketten..

My little flock is een merk van Wools of Holland Originals.


Over schapen en wol

Het bedrijf Uilenstad Wol&Schapen heeft een kudde shetlandschapen, die verzorgd worden door Saskia Duives-Cahuzak. De shetlandwol wordt gesponnen bij Sauerlandwollen in Hallenberg Duitsland. Het is één van de garens die uitgebracht worden onder het merk Woolsofholland Originals.

De Alpacawol komt van het bedrijf Alpaca’s of the Low Lands.

De Kempenwol wordt verzameld bij de kuddes in de Brabantse natuur en uit duinen van Noord-Holland.

De garens en de patronen kun je vinden op in onze webshop.

Het bedrijf is gevestigd aan De Omloop 10, 5254TJ in Haarsteeg. Hier is ook een boerderijwinkel, waarin je alle garens kunt zien en voelen. Hier geven we ook cursussen en workshops.

Af en toe verschijnt er een nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor aanmelden via het kader onder op de pagina van de webshop

De Breisterren breien en haken sjaals, wanten, mutsen en handschoenen. Je kunt hun producten vinden via de website van de Breisterren

Het bedrijf wordt ondersteund door een grote groep helpers en vrijwilligers. Vind je het leuk om te werken met schapen, wol of verfplanten: bel ons om een afspraak te maken. Dan kijken we wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Contact

Wil je graat iets kwijt over onze wol, of heb je gewoon een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via info@woolsofhollandwinkel.com

Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies